Mobil ház technikai adatok

Általános  leírás

A vállalkozás 15 évvel ezelőtt indult kisebb kerti fa játékok gyártásával, majd ácsmunkákkal bővült ki, mint például teraszok , autóbeállók , kerti szerszámtárolók stb. 2018 ban újításként mobilházak gyártásába kezdtünk, 2019-től Németországban legyártatott letisztult, modern alumínium teraszrendszereket állítottunk ki és kezdtük forgalmazni.

A mobilházak leírása: 
Komáromban 2.000 m2 saját csarnokban időjárástól függetlenül tudjuk gyártani kisebb-nagyobb házainkat. A mobilház a felgyorsult életvitelre  a  megfelelő megoldás. Gyorsan telepíthető,  kialakításának köszönhetően egész évben használható és ha szükséges egyik helyről a másikra  bármikor áthelyezhető. Méreteiben rugalmassak vagyunk , akár 10-90 m2-ig is építettünk már házakat. Gondozásmentes küllemét csak élveznünk kell, ami időjárás álló , nem korrodálódik és könnyen tisztítható.

Alap: 
Ezeket az épületeket több módon telepíthetjük de a legegyszerűbb megoldás  a talajcsavarokon történő elhelyezés. Ezen cölöpök használata egy tartós, környezetbarát mélyalapozási módszer. Gyorsan és egyszerűen telepíthetők , mechanikusan vagy akár kézi behajtással, kimagasló teherbírást biztosítanak, ezért  a betonozás teljesen elhagyható. Nem jár  földmunkával, mivel a talaj domborzati viszonyaihoz igazodva a csavarokkal meg lehet oldani a vízszintezést.  Ha valaki kevesebb költséggel szeretné megoldani az alapozást, lyukfuróval készíthet beton cölöpöket és ezekre zsaluköböl tud vízszintes pontokat tenni. 

Padlózat:
A fa gerendás alap  körben 5×20 cm keresztmetszetű fenyő gerendákból készül melyben 62,5 cm –es távolságban elhelyezve egymástól 5×15 cm-es padlók vannak. ( Házaink minden esetben szú, rovar és gombaölő szerrel kezelt faanyagból készülnek , lángmentesítő vegyszerrel ,fürösztéses technológiával kezelve.)Az alapnál is  andrás kötést használunk a két szélső mezőben szintén 5×15 cm –es gerendákból. A rögzítéseket csavarokkal végezzük.  A gerendák alsó síkját 0,8 mm  vastag horganylemezzel  védjük  az időjárás , rágcsálók és az egyéb viszontagságoktól . Ez képezi a ház alját. A felső síkján 15  cm vastag kőzetgyapot hőszigetelés, párazáró fóliával majd  50mm vastag  lépésálló bútorlapok és 8mm-es MDF lap található. Ez egy egységes megjelenést ad a többrétegű önhordó padlónak, erre már csak a végleges laminált parkettát vagy járólapot kell raknia ügyfeleinknek.

Falak:
Fa szerkezetű teherhordó falszerkezet 5×15 cm –es  fenyő gerendákból 62,5 cm-es távolságban elhelyezve egymástól. A gerenda vázat a padlózathoz szerkezetépítő csavarokkal rögzítjük egymáshoz. A  gerendákból készült csavaros kapcsolattal készül, továbbá oldalanként 4 db andrás kötést helyezünk el szintén 5×15 cm –es gerendákból. A  falszerkezet külső síkján gondozás mentes fahatású T7 trapézlemez található. Befelé haladva fal összetételén a következő a rétegrend 1,2 cm légrés, páraáteresztő fólia, 15  cm vastag táblás kőzetgyapot szigetelés,  hőtükörfólia és tűzálló gipszkarton , a vizes helységekben pedig impregnált gipszkarton. 

Nyílászárók:
 • Natúr borovi fenyő fa beltéri ajtók ablakos és teli kivitelben,
 • és műanyag homlokzati nyílászárók kerülnek beépítésre, utóbbi GEALAN  S8000 IQ .
 • 6 légkamra
 • egyenes vonalú ablakszárny
 • modern formavilág
 • 86 mm-es tok és szárnyvastagság
 • horganyzott acélmerevítés
 • optimális hangszigetelés
 • íves üvegezőléc
 • német ROTO vasalat
 • szürke, duplán körbefutó gumitömítés
 • extra erősített sarokpánt és sarokcsapágy
 • három rétegű üvegezés
 • 4-12-4-12-4=0,8 W/m2K
 • hibásműködtetés gátló

Tetőszerkezet:
Moder megjelenésű hátrafele lejtös tetőszerkezet ami 5×15 cm-es szarufákból készül, szarufák távolsága 80 cm. A tetőszerkezet faanyagát is gomba és lángmentesítő vegyszerrel kezeltük. Minősége I. osztályú.

A héjazat:
A tetőszerkezeten horganyzott festett  T18 trapézlemez fedés  található, alatta  3×5cm-es tetőléc, 5×5 cm-es ellenléc, páraáteresztő tetőfólia (Mastermax 3 Eco ) a szarufák között 15cm-es kőzetgyapot szigetelés, párazáró hőtükörfólia és tűzálló gipszkarton.

A bádogozás:
Az orom, eresz és falszegélyek festett 0,6 mm vastag  alumíniumból készülnek antracit színben .  Ezeket az anyagokat saját embereink műhelyünkben vágják le tekercses alumínium lemezből.

Villanyszerelés:
Az elektromos vezeték földkábelen  keresztül történik szabványos bekötéssel. A földelés ellenállás és középfeszültségű kábel szigetelés ellenállás méréséről mérési jegyzőkönyvet kell készíteni amit az üzemeltetőnek  és az áramhálózatnak át kell adni feszültség alá helyezés elött.

Az épületrész  villamos berendezését és vezetékhálózatát a vonatkozó és érvényben lévő szabványok betartásával szakemberekkel  készítettük.

Ezek:
 • MSZ 447 Villamos hálózatra kapcsolás
 • MSZ 172 Érintésvédelmi előírások
 • MSZ  1600 Biztonsági szabályzat

Az áromköri vezetékek szerelése oldalfalba süllyesztett védőcsőbe  húzott műanyag szigelelésű réz vezetékekkel történik. A szereléskor alkalmazott tömítettséget a helyiségek MSZ 2364 számú szabvány szerinti besorolás alapján  határoztuk meg.

A lámpatestek, konektorok és kapcsoloķ nincsenek felszerelve az alapárban. 

Vízellátás:
A víz a ház oldalán hátul jön be, itt folyik ki a szenyvíz is így a telepítés után ráér a megrendelő utólag a földben a szenyvizet, villanyt és vizet egy helyen odavinni es a becsatlakozást egy ponton megoldani ehhez mi adunk a ház megjelenésével azonos szigetelt dobozt amit könnyedén tud a házhoz csatlakoztatni. A megbeszéltek szerint mi a belső falakban kialakítjuk a víz és szenyvíz kiállásokat.

Fűtés:
A fűtést klímával ajánljuk ill. kerámia vagy villany fali fűtőtestekkel lehet megoldani .

Image

A házról általánosságban

A ház alapterülete 9×5 méteres fa vázszerkezet. 5×15-ös fenyő gerendák,
közte 15cm-es kőzetgyapot szigetelőanyag. Ami tűzálló, rothadásmentes, szerves adalékanyag mentes, kiválló hangszigetelő, tűzbiztos anyag, tökéletesen illeszthető.
Az épületbe kívül antracit belül fehér termo szigetelt műanyag nyílászárók lettek beépítve antracit siklemez szegésekkel.
Image

Mobilház padló

Alul horganyzott lemez borítás ami vízállóságot és a rágcsálók, kártevők bejutását gátolja.
Felül 150 mm-es kőzetgyapot + 80mm lépésálló nikecell +impregnált Osb lap járófelület, ami a későbbekben a szalagparketta vagy a járólap fogadására alkalmas, vásárlók igényei szerint . A két réteg közé elektromosm vagy infra padlófűtő szőnyeg tehető.

Mobil ház falak szerkezete


5×15-ös fűrészelt fenyő gerendák 62,5 cm -es osztással, rajta páraáteresztő EUF100 fólia 100 gr/m2. Kívül 3D fahatású lemez burkolat.
A fa vázszerkezet belsején hőtükrös párazáró fólia és 12,5mm-es gipszkarton borítás.
A vizes helységekben impregnált gipszkartonokat alkalmazunk.
Image
Image
Image
Image

Falak és szigetelés

A belső falak szigetelését kőzetgyapottal, vagy nikecellel oldottuk meg.
Ami önhordó, rugalmas, hézag mentesen tőlti ki a rendelkezésre álló teret, páraateresztő, nem éghető , tűzvédelmi osztály A1. Kiválló akusztikai jellemzők, hővezetési tényező 0,036 W/mK, ami szigetelések között egy nagyon jó érték.
Ellenáll a kártevőknek ,rágcsálóknak , rovatoknak.
Image

Mobilház tetőszerkezet


A tető Burkolata 0,5 mm-es trapézlemez , minkét oldalon 275gr/ m2 horganyzás.
Külső részen RAL 7016 antracit festés, belső oldalán 15 mikron bevonat. (Ugyanez vonatkozik a külső sìklemez szegésekre is.)
Alatta páraáteresztő tetőfólia. 5×15-ös fűrészelt fenyő szarufák, 15 cm-es Isover Domo Twin szigetelés, ezek alatt párazáró hőtükörfólia és gipszkarton borítás.
Image

Mobilház válaszfalak

A fent leírtak alapján készülnek.
Beépített modern fahatásu üveg kazettás ajtókkal .
A falak a helyiségek igényei szerint tartalmazzák a megfelelő helyen a víz és áram kiállásokat .
Minden házban egy központi elosztó biztosíték szekrény található. Továbbá egy teljes vízleeresztő csap, ami a téli vízteleníteshez szolgál.
A ház teljes vìz, szennyvìz és villany csatlakozása egy külső ponton könnyedén megoldott.
A helyiségek megfelelően a különböző háztartási gépek és szerelvényekre gondolva víz és áramvételi lehetősége megoldott, továbbá Tv-k koax kábelei is beépítésre kerültek.

A Mobil faház telepítése

A ház telepítéséhez beton alapra nincsen szükség, az terület szintezése után betonkockákra a ház egyszerűen letehető és egy nap alatt teljessen készre szerelhető.
Image
Az oldalon olvasható adatok tájékoztató jellegűek. Minden házunk egyedileg készül, ezért kérjük érdeklődjön minden esetben munkatársunknál a felhasznált anyagokról és minden egyéb ezzel kapcsolatos információról.

Ha bármilyen kérdése van itt írhat nekünk emailt:

Elérhetőségeink

Email: info@mobilfahaz.com
Telefon: +36 20 953 1967

Rólunk

Stay at Home Iron Kft.
2544 Neszmély, Kertalja u. 4
Cégjegyzékszám: 11-09-024501
Adószám: 25563391-2-11

Referenciáink

Keszthely Camping
HR Consulting S.R.O.

Elérhetőségeink

Email: info@mobilfahaz.com
Telefon: +36 20 953 1967